Du er her: Forside Information Meddelelser Undertekster på tv via tekst-tv

Undertekster på tv via tekst-tv

Kniber det med din hørelse, eller larmer ungerne for meget, når I ser tv, er der hjælp at hente på tekst-tv. Her har du nemlig mulighed for at hente undertekster til mange af de ikke-tekstede udsendelser med dansk tale.

I Danmark er cirka ti procent af befolkningen hørehæmmet i større eller mindre grad. Det er til stor gene i hverdagen, men foran tv’et er der dog hjælp at hente via tekst-tv. Her er det nemlig muligt at finde undertekster til mange af de film og udsendelser, der ellers ikke er tekstet.

 

På DR tekst-tv side 106 eller TV2 side 102,  finder du en indholdsfortegnelse over alle siderne i tekst-tv. Søg efter undertekster og indtast nummeret på den side, der henvises til. Her aktiverer du underteksterne for den udsendelse, du sidder og ser.

 

TEKSTEDE DANSKSPROGEDE PROGRAMMER
En del dansksprogede programmer udsendes dog allerede med danske undertekster synlige i tv-billedet for alle seere – det vil sige ikke kun for de, der selv har valgt undertekster via tekst-tv. Det drejer sig typisk om genudsendelser i dagtimerne. Disse programmer er som regel mærket med ”(TH)” i programoversigter (Tekstet for Hørehæmmede).

 

TEGNSPROGSTOLKNING
Nyheder på tegnsprog er ingen nyhed, men digitalt tv byder på simultan tegnsprogstolkning af både DR2 Deadline, TV 2 Nyhederne og TV Avisen. Den simultane tegnsprogstolkning vil ske på en sådan måde, at selve nyhedsindslaget vises på en storskærm i studiet, hvor tolken står ved siden af og oversætter informationerne i nyhedsindslaget. Tegnsprogstolkningen sendes på en separat kanal. For at få adgang til Tegnsprogskanalen via antenneanlægget, skal du benytte en digital dekoder af typen DVB-C, der er godkendt af Stofa. Dekoderen skal understøtte Irdeto kryptering – brug fx en Samsung digital HD-dekoder eller en Stofa SmartTV boks.

 

Nogle svenske, norske og tyske programmer har dansk tekst direkte i udsendelsen. Se her:

http://verdenstv.dk/TV-Guide.aspx

 

 

Undertekster via tekst-tv

DR1 side 398, DR2 side 397, DR K side 398, DR HD side 396 og DR Update side 395.

TV2 og TV2 Charlie side 399. TV2 Film på nogle udsendelser side 399.

 

Udenlandske kanaler
Svensk TV: SVT 1, undertekster side 199. SVT 2, undertekster side 299

 

Tysk TV: 3-SAT, undertekster side 777. ARD, undertekster side 150

 

 

 

 

Tilbage til oversigt over meddelelser